Voedselpakket

Voorbeeld van een voedselpakket. Aan de foto kunnen geen rechten worden ontleend

De producten voor onze voedselpakketten worden afgestaan door diverse bedrijven. Deze producten kunnen meestal niet meer worden verkocht omdat bv. de verpakking beschadigd is. De kwaliteit van de producten is echter prima. De verpakte artikelen worden wekelijks door de Voedselbank opgehaald uit Amsterdam. Het brood wordt ons geschonken door enkele plaatselijke bakkers. Verse artikelen zoals zuivel krijgen we van een plaatselijke groothandel. Ook ontvangen we regelmatig producten van lokale ondernemers en van boeren uit de omgeving.

De Voedselbank heeft geen invloed op het soort artikelen en op de hoeveelheden die we wekelijks ontvangen. Er worden standaardpakketten samengesteld en deze worden afhankelijk van de gezinsgrootte aangevuld met extra artikelen zoals brood, groenten en gewone kruidenierswaren).

 

Voorbeeld van een voedselpakket. Aan de foto kunnen geen rechten worden ontleend

Een voedselpakket bestaat standaard uit:
•  diverse verpakte, houdbare producten;
•  seizoensgroenten en -fruit;
•  brood.

De hoeveelheid brood en groenten die aan cliënten wordt verstrekt is afhankelijk van de gezinssamenstelling. Soms is er van de ontvangen verse producten niet genoeg voor iedereen.Wij bepalen dan wie deze producten extra ontvangen. Meestal zijn dit gezinnen met kleine kinderen.

Daarnaast houden de vrijwilligers van de Voedselbank af en toe samen met scholieren gerichte supermarktacties om aan de gewenste artikelen te komen. Ook via kerken worden diverse artikelen ingezameld.

 

**********************************************************************

Onze medewerker Jardo Louw brengt in een 6-delige serie in beeld (RTV Purmerend) wat er achter de schermen allemaal gebeurd bij de Stichting Purmerendse Voedselbank. Bekijk hier alvast de afleveringen via Facebook RTV Purmerend of via Facebook Stichting Purmerendse Voedselbank:

Aflevering 1 – 'De voedselbank'

Onze medewerker Jardo Louw brengt in een 6-delige serie in beeld (RTV Purmerend) wat er achter de schermen allemaal gebeurd bij de Stichting Purmerendse Voedselbank.

Posted by Stichting Purmerendse Voedselbank on Tuesday, June 26, 2018

 

Aflevering 2 – De Administratie

In Purmerend worden wekelijks meer dan 150 gezinnen geholpen door de Purmerendse Voedselbank, deze mensen leven onder de armoedegrens en kunnen niet of nauwelijks rondkomen. In deze serie wordt er gekeken hoe de Voedselbank mensen helpt en wat er allemaal nodig is om deze mensen te helpen. In deze aflevering verteld Anita over de administratie.

Posted by Stichting Purmerendse Voedselbank on Tuesday, June 26, 2018

 

Aflevering 3 – Op weg

Om het werk te doen maken de verschillende chauffeurs van de Purmerendse Voedselbank zes ritten per week naar elf verschillende locaties om goederen op te halen en af te leveren. Één van die vrijwilligers is Eric, met hem gaan we op weg.

Posted by Stichting Purmerendse Voedselbank on Tuesday, June 26, 2018

 

Aflevering 4 – De voorbereidingen

Voordat een voedselpakket gemaakt kan worden moet deze eerst worden samengesteld, ook zijn er andere voorbereidende werkzaamheden die moeten worden verricht. Marciano houdt zich bezig met deze taken

Posted by Stichting Purmerendse Voedselbank on Tuesday, June 26, 2018

 

Aflevering 5 – Pakketten vullen

Voordat de voedselpakketten uitgedeeld kunnen worden moeten ze in elkaar gezet worden, op vrijdagochtend worden de laatste producten opgehaald en klaargemaakt voor het uitdelen. Cees is de vrijwilliger die al het langst werkt bij de Voedselbank en hij helpt mee met het vullen van de pakketten.

Posted by Stichting Purmerendse Voedselbank on Tuesday, June 26, 2018

 

Aflevering 6 – Pakketten uitdelen

Aan het eind van de week worden op vrijdagmiddag vanaf één uur alle voedselpakketten uitgedeeld. Voor het uitdelen van deze pakketten worden twaalf vrijwilligers opgetrommeld die allemaal hun eigen taak hebben. Clemens staat aan de eerste desk, hij checkt samen met een andere vrijwilliger of de klanten die langskomen op de lijst staan en of ze niet al zijn geweest.Dion deelt samen met een andere vrijwilliger de basispakketten uit, daarbovenop komen nog andere producten die apart worden uitgedeeld.

Posted by Stichting Purmerendse Voedselbank on Tuesday, June 26, 2018