Samen voor de voedselbank

20-12-2016SupermaAfbeelding (6)rkt acties

De Voedselbank mocht zaterdag 17 december weer bij een aantal supermarkt zijn eigen acties houden om voedsel te verwerven, wat door de supermarktbezoekers werd afgestaan.

Deze acties stonden los van de grote actie van RadioTV Noord-Holland, “Samen voor de Voedselbank “ die voor de tweede keer twee weken lang plaatsvonden onder leiding van June Hoogcarspel. De firma Deen was hier de richtinggevende. Naast de punten voor Douwe Egberts koffie was de opbrengst hiervan meer dan 140.000 producten. Deze door RTVNH verzamelde producten worden vanuit het regionale distributiecentrum in Amsterdam over de negentien voedselbanken in Noord-Holland verdeeld.

De telwijze van onze eigen supermarktacties gaat niet  in aantallen producten, maar in kratten. De opbrengst van de acties  van 17 december bij PLUS supermarkt in de Gors en de JUMBO in Landsmeer bedroeg 130 kratten. De acties bij bijna alle supermarkten in de kernen van Edam en Volendam leverden liefst 263 kratten, een formidabel aantak. Hartelijk dank gaat uit naar de “inheemse” vrijwilligers onder leiding van Mevrouw Aaf Beers en haar Werkend Missieteam..